Zomerstop en herstart schaken in De Bron op 1-9

Zomerstop

Het schaakseizoen van ASC loopt ten einde. Als gevolg van de coronacrisis hebben we vanaf 17 maart helaas niet meer in De Bron kunnen spelen. Het schaken en de jeugdtraining werden echter online voortgezet op chess.com voor wie daarvoor belangstelling had. Eric Fraikin zal nog één digitale jeugdtraining geven en daarna volgt in principe de zomerstop.

 

In juli en augustus verder schaken op chess.com?

Iedereen kan natuurlijk online (blijven) meedoen aan schaaktoernooien. Eric is bereid om voor ASC op de dinsdagavonden in juli en augustus, vanaf 20.40 uur online blitz-toernooien (Arena 5 min. + 5 sec. incremental) op te zetten maar alleen indien er voldoende animo voor is.

 

Schaken in De Bron per 1 september

Met de versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juli, wordt binnensport en daarmee ook schaken in De Bron weer mogelijk. Helaas valt deze datum praktisch samen met het begin van de zomerstop van ASC. Daarna is echter het voorlopige plan om op dinsdagavond 1 september toch weer te gaan schaken in De Bron, zowel voor jeugd als voor senioren.

 

Binnen schaken maar onder welke voorwaarden?

Binnensport en daarmee schaken is nu weliswaar toegestaan maar wèl onder bepaalde voorwaarden. De schaakbond heeft daarvoor een protocol 'verantwoord schaken' opgesteld. Het is op dit moment nog wat prematuur om jullie te vermoeien met allerlei voorwaarden. Deze kunnen in de loop van de zomer namelijk nog veranderen of zelfs worden ingetrokken. Om toch alvast één tip van de sluier op te lichten: zoals het er op dit moment naar uitziet, zal schaken voor senioren waarschijnlijk op 1,5 meter afstand van elkaar gaan plaatsvinden. Voor jeugdleden onderling geldt deze voorwaarde vooralsnog niet. Dit zal invloed hebben op de tafelopstelling in de speelzaal of speelzalen.
Tafelopstelling coronaperiode

Tafelopstelling in coronatijd

In de kantine zal voor iedereen de 1,5 meter afstandhouden gelden wat het aantal zitplaatsen beperkt. Er kunnen wèl consumpties besteld worden. Je kunt ook gebruik maken van de toiletten. Eind augustus ontvangen jullie meer informatie over de schaakkalender en de meest recente 'coronavoorwaarden'.

 

Reacties zijn gesloten.