Sander winnaar Bakkenist cup 2023-2024

De Bakkenist-cup kon dit jaar weer op zijn gebruikelijke datum – dinsdag na sinterklaas, 12 december – gespeeld worden De opzet was hetzelfde als vorig jaar, per ronde 2 partijen snelschaak met 5 min.+ 3 sec per zet erbij. Bij een gelijkspel volgde een zogenaamde Armagadonpartij, waarbij wit moet winnen, maar wel 1 minuut meer bedenktijd heeft.
Er deden 14 spelers mee aan de strijd…. Dit aantal spelers zorgt er voor dat er 1 lucky-loser is.
In de 1e ronde stonden direct 3 – op papier – krakers op het programma. Paul moest buigen voor Alexander. Clement moest toezien dat Sander slechts stellingen toch wist om te zetten in winst. Dinard had uiteindelijk weinig moeite om Pavlo te verslaan.
Daarmee waren direct 3 potentiële winnaars uitgeschakeld…… of zou een van hen nog de lucky-loser worden. Nee, helaas….. dat werd Wim.
In een verliezersgroep met 6 spelers wist Paul alle partijen te winnen, en behaalde daar daar de 1e plaats, voor Clement en Pavlo.
In de 2e ronde werd Alexander verslagen door Dinard. Norbert wist te winnen van Andrii. Nico Z en Sander wonnen eenvoudig van Wim en Fried.

In de groep met de 4 afvallers wist Alexander alle partijen te winnen. Andrii werd 2e en Wim 3e.
In de halve finale werd Sander gekoppeld aan Nico Z. Hoewel het lastige partijen waren wist Sander deze toch met 2-0 te winnen.
De andere halve finale ging tussen Norbert en Dinard. Na 2 partijen stond het gelijk, waarna de Armagadonpartij in het voordeel van Norbert (met zwart) uitviel.
De strijd om de 3e plaats was snel beslist, omdat Nico besloot naar huis te gaan.
De finale was een finale waardig. Spanning, afgewisseld met goede en slechte zetten van zowel Norbert als Sander, zorgde ervoor dat in beide partijen de zwartspeler door zijn vlag ging. 1 – 1, dus een Armagadonpartij als beslissing, waarbij Sander met zwart speelde. Ook dit keer een spannende partij, waarbij Norbert door zijn vlag ging.
Daarmee won Sander de Bakkenistcup.
De prijzen werden aan het eind van de avond uitgereikt.
Voor alle winnaars dit jaar geen overgebleven chocoladeletters en marsepein, maar kerstkransje en andere kerstkoeken.

De winnaars nog even op een rijtje:
Finale
1. Sander de Groot (winnaar Bakkenistcup 2023-2024)
2. Norbert Jansen

Verliezers halve finale
3. Dinard van der Laan
4. Nico van Zuylen

Verliezers poule 2e ronde
1. Alexander van der Kuijl
2. Andrii Petrashkevych
3. Wim Duijvesteijn

Verliezers Poule 1e ronde
1. Paul de Vries
2. Clement van de Laar
3. Pavlo Petrashkevych

Hieronder volgen alle individuele uitslagen:

Knock-out rondes
Groep na ronde 1
Groep na ronde 2

Reacties zijn gesloten.