Het Wim Barenbrug seniorentoernooi 2018 gewonnen door Martin van Gils.

Zaterdag 8 december werd dit jaar het jaarlijkse seniorentoernooi voor de 17e maal gehouden! Het aantal deelnemers was uiteindelijk 20 personen, in leeftijd variërend van 51 tot 83 jaar. Behalve eerdere winnaars, Rudolf Kat, Fried Logemann en Herman Stakenburg, waren ook aanwezig twee 1900-plus spelers, Martin van Gils en Twan Kastelijn, als potentiele winnaars.

In de eerste ronde, willekeurig ingedeeld, waren er geen verrassingen, behalve de winst van Rieks van Reenen op Henri Francois. In de 2e ronde viel de winst van Herman Stakenburg op Twan Kastelijn, en die van Bert van Ingen op Dick Hennink op. Herman en Martin kwamen in de 3e ronde remise overeen en Bert behaalde opnieuw een zege nu op Peter van Leijden.

Hierna volgde een pauze om bij te komen en bij te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

In de 4e ronde versloeg Martin Rudolf en Herman versloeg Dick Roosa. In de 5e ronde greep Martin opnieuw de winst door te winnen van Twan. De andere kanshebbers, Herman en Rudolf, wonnen ook hun partij. Fried Logemann ging ten onder, en door de vlag, tegen Henk Taconis.
In de 6e ronde won Martin zijn partij tegen Anton Turk, en versloeg Rudolf Herman. Twan werd in deze ronde verslagen door Dick Roosa.

De winnaar van vandaag werd hierdoor Martin van Gils met 5,5 uit 6!

Gevolgd door Rudolf Kat met 5 uit 6 en Herman Stakenburg met 4,5 uit 5.

Overige uitslagen:

4-5 Roosa en Petersen met 4 pt.
6-8 Beusen, Frijling en Hennink met 3,5 pt
9-12 Kastelijn, van Ingen Schenau, Turk en Francois met 3 pt
13 van Ingen met 2,5 pt
14-17 Taconis, van Reenen, Logemann en van Leijden met 2 pt
18-19 Kuilenberg en Wolt met 1,5 pt
20 de Koning met 1 pt.

Reacties zijn gesloten.