Het 19e Wim Barenbrug senioren schaaktoernooi 2020 gewonnen door Twan Kastelijn

De huidige corana-maatregelen stonden helaas niet toe om een normaal toernooi in de Bron te organiseren, dus werd na een vraag van Martin van Gils besloten dan toch maar een soortgelijk digitaal toernooi op chess.com te organiseren op zaterdag 19 december 2020. Diverse mensen gaven daarna aan dat het wel een leuk idee was, maar dat ze toch liever live spelen, dus volgend jaar weer? Uiteindelijk gaven 11 mensen zich op + een enkele (te) laatkomer.

Het inlogsysteem van chess.com functioneerde niet voor iedereen even probleemloos en bij een enkeling bleek het helaas niet mogelijk om in te loggen op het toernooi. Ik had het bij de eerste 2 ronden daarom ook druk met telefonische begeleiding van schakers die wilde inloggen. Tot mijn eigen verrassing lukte het mij toch om bij de 1e ronde met weinig tijd over Jeroen onverwacht mat te zetten! Het computersysteem van chess.com had nog een nieuwe verrassing door na 4 ronden, wegens de tijd?, het toernooi te beëindigen, terwijl 6 ronden waren ingepland door Eric Fraikin.

Uiteindelijke winnaar werd Twan Kastelijn met 4 uit 4, gevolgd door Martin van Gils, 3 uit 4, en 3e Anton Turk met 2 uit 4. Daarna kwamen Jeroen, Fried, Ada en Roen de Koning ook met 2 uit 4. Gefeliciteerd allen! En hopelijk tot volgend jaar in een live toernooi!

Reacties zijn gesloten.