Gevolgen van de 15e Noodverordening COVID-19 voor het schaken

CoronavirusOp 13 oktober heeft de overheid opnieuw aangescherpte maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Dit heeft ook weer gevolgen voor de schaakavond van m.n. de senioren. (Het jeugdschaken kan voorlopig nog gewoon doorgaan op de oude manier.)

Gevolgen

1. De Bron blijft tot 22.00 uur open:
Het goede nieuws is, dat tegen de verwachting in, Zalencentrum De Bron tot 22.00 uur open mag blijven, zo blijkt uit een mail van de beheerder van De Bron.

2. Alcoholverbod:
Een nieuwe beperking is echter dat er na 20.00 uur (al) geen alcoholhoudende drank mag worden verkocht, zo blijkt uit Artikel 2.11 Verbod alcohol, van de 15e Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Hollands Midden van 14 oktober 2020 en ook uit de KNSB-mailing van 15 oktober 2020.

3. Ook in tijdnood nu anderhalve meter afstand:
Verder dienen senioren, volgens diezelfde KNSB-mailing, ‘…op elk moment 1,5 meter afstand te houden, dus ook tijdens de partij. De passage in het protocol dat dit kortdurend mag worden losgelaten (in geval van tijdnood), is niet (meer) van toepassing.’

4. Mondkapje?
Het kabinet heeft besloten tot een dringend advies om in publiek toegankelijke binnenruimtes mondkapjes te dragen maar dat is in De Bron (nog) niet verplicht. Tijdens het schaken hoeft u geen mondkapje op, zo blijkt uit de KNSB-mailing.

5. Eén tegenstander per avond:
Senioren mogen slechts tegen één tegenstander per avond schaken, dus geen interne toernooien, zo blijkt uit de KNSB-mailing.

6. Geen toeschouwers:
‘Het is verboden toeschouwers toe te laten bij sportactiviteiten of sportwedstrijden dan wel als toeschouwer bij sportactiviteiten of sportwedstrijden aanwezig te zijn.’ Dit blijkt uit Artikel 2.12 Sport van de 15e Noodverordening COVID-19. De KNSB-mailing wijst erop dat ouders hun kinderen daarom alleen mogen brengen en halen.

7. Geen externe wedstijden:
Verder zijn externe wedstijden verboden. ‘Dit betreft ook de zogenaamde denksport. Het gaat immers om het terugdringen van de reisbewegingen’ (Toelichting Artikel 2.12 Sportactiviteiten van de 15e Noodverordening COVID-19). Aangezien ASC dit seizoen toch al niet meedeed aan de externe competitie, is dat voor ons geen beperking.

Verder nog wat huishoudelijke mededelingen:

  • De senioren blijven starten om 19.30 uur i.v.m. de vroege sluiting om 22.00 uur. Het speeltempo blijft voorlopig 1 uur en 15 min per persoon zonder increment.
  • Op 20 oktober zal er geen schaken voor de jeugd zijn i.v.m. de herfstvakantie. Senioren kunnen op 20 oktober wèl schaken.

Reacties zijn gesloten.