Coronacheck QR-code verplicht voor schaken

Vanaf 18 jaar QR-code verplicht

De coronacijfers stijgen helaas eerder en harder dan verwacht. Om die reden moet vanaf 6 november 2021, voor binnensport, waar schaken ook onder valt, van de Rijksoverheid de coronacheck worden uitgevoerd voor personen vanaf 18 jaar. De Nederlandse schaakbond meldt dezelfde verplichting en geeft aan hoe deze moet worden uitgevoerd.

De coronacheck houdt in, dat om toegang te krijgen tot de schaakzaal, de te controleren persoon een geldige QR-code in de Corona Check-app of op een print-out moet kunnen tonen. Deze heeft u gekregen na vaccinatie of na een recente, negatieve PCR-test c.q. een eerder doorgemaakte besmetting waarvan u genezen bent verklaard. Dit is het zogenaamde Corona Toegangsbewijs (CTB). Een van onze controlerende Coronacoördinatoren zal de aangeboden QR-code dan laten beoordelen door de Scanner Corona Check app. Bij een groen vinkje mag u dan de schaakzaal in, anders niet.

Corona_Check_App

Corona Check App

 
Corona_Scanner_App_groen_vinkje

Goedgekeurde QR-code

 
Corona_Scanner_App

Scanner Corona Check App

QR_code_Nederlands

Nederlandse QR-code

Wel of geen mondkapje?

Binnen De Bron is het dragen van een mondkapje in de kantine, gangen en toiletten verplicht maar niet in de schaakzaal. Voor de schaakzaal bent u immers al gecontroleerd op uw QR-code. Consumpties bestellen aan de bar kan met maximaal twee personen èn op anderhalve meter afstand. Bestel alleen voor jezelf! Toegang tot de toiletruimte is beperkt tot één persoon per keer.

Wel of geen anderhalve meter afstand houden?

Het houden van anderhalve meter afstand beperkt het risico van een coronabesmetting. Van u wordt verwacht dat u die afstand zo veel mogelijk toepast. Aan het schaakbord mag de anderhalve meter ook worden toegepast maar dit is niet verplicht en zal bij een externe competitiewedstrijd in elk geval niet worden toegepast. Indien een schaker bij een interne competitiepartij wèl de anderhalve meter afstand in acht wenst te houden dan wordt de schaakpartij gespeeld op een dwarsgezette tafel met één schaakbord waarbij de tegenstanders plaatsnemen aan de kopse kant van de tafel en na het uitvoeren van een zet hun stoel een halve meter naar achteren schuiven. Tussen schaakborden/-tafels geldt wèl de anderhalve meter afstandsregel. Er worden geen handen geschud.

Zorg dus dat u als 18-jarige of ouder de Corona Check-app op uw mobiele telefoon heeft gedownload, geïnstalleerd en dat u de QR-code al digitaal heeft opgehaald en/of afgedrukt, voorafgaande aan de controle bij de schaakzaal.

Reacties zijn gesloten.