Flitsende start ASC 1

Het eerste team is het nieuwe seizoen goed begonnen met een 2,5 – 5,5 uitoverwinning tegen De Waagtoren 2. Zonder kopman Dinard, helaas verhinderd, traden we met invaller Martin aan in Alkmaar.
De strijd op alle 8 de borden was hevig en het duurde tot vlak voor de tijdcontrole voor de eerste beslissingen vielen. Het was Martin die ons op voorsprong bracht. Vanuit één van zijn geliefde openingen wist hij in het middenspel het initiatief naar zich toe te trekken en zijn tegenstander voor onoverkomelijke problemen te stellen.
Daarna kwam de Waagtoren weer op gelijke hoogte doordat Clement verloor. In tijdnood wist hij niet de juiste opstelling voor zijn stukken te vinden, waarna de vijandelijke dame beslissend binnenviel.
Daarna vielen de hele punten als rijpe appelen onze kant op. Zowel Eric (na een mooie schwindelpartij), Twan (doortastend in het middenspel toen de tijd van zijn tegenstander wegtikte) en Paul (na een spectaculaire pot met wederzijdse aanvalskansen) wonnen hun partij. Daarmee stonden we 4-1 voor. Via remises van Norbert (had enig initiatief gedurende de partij, maar niet genoeg), Wouter (miste de winst in een gecompliceerd middenspel waarna een gelijke stelling resteerde) en Sander (liet een kansrijk eindspel verzanden) haalden we de teamwinst binnen.
Een onverwacht sterke start, waarna in de bespiegelingen na afloop zelfs het K-woord al is gevallen. Op naar de volgende wedstrijd, 2 november thuis tegen HWP Haarlem 2.

Reacties zijn gesloten.