20ste Wim Barenbrug seniorentoernooi gewonnen door Waldemar Mroz.

Het kon eindelijk weer na 2 corona-jaren, het seniorenschaaktoernooi in december. En nu voor de 20e keer sinds 2001. In 2019 was het een online versie op chess.com en in 2021 is het niet georganiseerd.
Mede door de gladheid op straat en het samenvallen met een thuiswedstrijd van het 1e team was het deelnemersaantal helaas wat lager dan bij eerdere toernooien, nu 13 senioren. Dit had verder geen effect op het schaakplezier van de deelnemers deze middag. Van de oud-ASC-ers waren onder andere aanwezig Tom Turk en Bert van Ingen, maar ook een jeugdlid uit de 80-ger jaren, Thiemen Apeldoorn, en als oudste deelnemer Henri Francois.
In de eerste ronde waren de resultaten min of meer volgens verwachting. In de 2e ronde liet Sape zien dat hij sterker gaat schaken, hij versloeg Henk! Nog erger overkwam mij in de 4e ronde tegen Peter die mij “mat” zette met z’n ongedekte dame, terwijl ik die dame gewoon had moeten slaan met mijn koning!
Na de 1e ronde met een bye liet Waldemar zien dat hij sterk schaakte door alle partijen te winnen!
De einduitslag werd hierdoor: 1. Waldemar Mroz met 6 punten uit 6 partijen, 2. Henri Francois met 5 uit 6 en 3. Frank Beusen met 4 uit 6.
Overige uitslagen:
4-6 Peter van Leijden, Tom Turk en Fried Logemann met 3,5 p.
7-9 Thiemen Apeldoorn, Dick Hennink en Hermo Kuilenberg met 3 p.
10 Rieks van Reenen met 2,5 p.
11-12 Sape Rensma en Henk Takonis met 2 p.
13 Bert van Ingen met 1 p.

Reacties zijn gesloten.