Open lucht snelschaaktoernooi aan de Zegerplas

Aankondiging

Op zaterdag 18 september 2021 vanaf 13.30 uur tot ongeveer 17.00 uur, wordt er een Open lucht snelschaaktoernooi gehouden. Dit gebeurt bij droog weer op de schaaktafels op het grasveld aan de westkant van de Zegerplas, in het verlengde van Urban Atheletes Park, ten zuiden van Wet ’n Wild.

Voor wie?

Dit snelschaaktoernooi wordt gehouden in het kader van de Nationale Sportweek en is voor jong en oud, bij voorkeur voor schakers, die nog geen lid zijn van een schaakclub. Bij voldoende deelname kunnen er twee snelschaaktoernooien parallel worden gehouden, één voor de jeugd en één voor senioren, anders één gecombineerd toernooi voor alle leeftijden.

Aantal partijen en speeltempo

3, 4 of 5 partijen per persoon en 10 of 15 minuten per persoon, per partij, op de klok, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Aanmelden

Vooraf aanmelden heeft de voorkeur maar is niet verplicht. Bij vooraf aanmelden kan ASC inschatten op hoeveel belangstelling kan worden gerekend en met welk toernooischema (4-, 5- of 6-kamp) gewerkt zal worden.

Aanmelden kan per mail via: hermo_kuilenbergannotekenkpnmail.nl

Het toernooi

Open_lucht_schaaktoernooi_20210918_25p.jpg

Er waren zes à acht deelnemers, afhankelijk van het ‘peilmoment’. Hoewel met een vierkamp werd begonnen, werd dit gaandeweg losgelaten. De één speelde wat meer partijen dan de ander en de meesten speelden voor het eerst op de klok. Dat was even wennen met het steeds indrukken van de eigen klok na het zetten en bovendien een les in timemanagement en omgaan met tijdsdruk. Er werd ook nog even aan iemand schaakles gegeven. Verder deed er een familie uit Italië mee waarvan de vader in het Italiaans de partij van zijn zoon analyseerde. Toen hij in de volgende partij van zijn zoon verloor deed hij dat onder het slaken van luide Italiaanse krachttermen. Na afloop was er nog een kleine ‘afterparty’ bij Wet ’n Wild voor de organisatoren en aanhang.

Reacties zijn gesloten.