Dinard wint Bakkenist 2017

Op dinsdag 19 december was er weer de strijd om de Bakkenist cup 2017.
Dit jaar bestonden de overige prijzen niet uit overgebleven pepernoten, chocoladeletters en marsepein, maar uit verse kerstkransjes.

De opzet was hetzelfde als vorig jaar, per ronde 2 partijen snelschaak met 3 min.+ 2 sec per zet erbij. Bij een gelijkspel volgde een zogenaamde Armagadonpartij, waarbij wit moet winnen, maar wel 1 minuut meer bedenktijd heeft.

Er deden 19 spelers mee aan de strijd….
In de eerste ronde was er dus een bye en stroomden uiteindelijk 6 lucky losers door naar ronde 2.

De 3 unlucky losers vormden een groep, welke gewonnen werd door Roderick.

In de 2e ronde waren er geen verrassingen te noteren, of het moet de uitschakeling van de winnaar van vorig jaar, Norbert, zijn door Eric. Dit kan natuurlijk gebeuren….
De groep met 8 verliezers werd gewonnen door ons (sinds dit seizoen) nieuwe lid, Frans van Emmerik met de volle score van 7 uit 7. Op de voet gevolgd door Norbert, met 6 uit 7. De derde winnaar in deze groep was Frank, met 5 uit 7.

In ronde 3 werd de andere finalist van vorige jaar, Wouter Hennink, uitgeschakeld, wederom door Eric. Zou Eric na zoveel jaar een gooi kunnen doen naar de titel…….?
De overige uitslagen waren weer geen verrassingen.
De groep met 4 verliezers werd gewonnen door Wouter Hennink, voor Sander.

In de halve finale won Eric weer, ditmaal met 2-0 van Richie. Dinard won de andere halve finale, door Clement ook met 2-0 te verslaan.

In de finale wist Eric zijn droom helaas geen werkelijkheid te laten worden…. Hij verloor met 2-0 van Dinard, die zijn Bakkenist-titel dus weer terug heeft.
In de strijd om de 3e plaats had Clement een Armagadonpartij nodig, om Richie van zich af te houden.

Al met al was het een gezellige en sportieve schaakavond.

Gelukkig hebben we nog een foto van de finale en troostfinale.

Reacties zijn gesloten.